Obelink asbestinventarisatie is dé expert in asbestinventarisatie. We hebben ruime ervaring met het in kaart brengen van alle soorten asbest in gebouwen t.b.v. renovatie en/of sloop. Onze inventariseerders zijn gecertificeerd door de Stichting Ascert als Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA), ook de medewerkers op kantoor zijn DIA gecertificeerd.

Wij verzorgen complete asbestinventarisaties voor bedrijven, overheidsinstellingen, woningbouwcoöperaties en particulieren. Ons team van deskundigen zal samen met u het type asbest bepalen dat in uw gebouw of constructie aanwezig is en vervolgens een gedetailleerd rapport opstellen waarin de toestand van uw inventaris en de mogelijke gezondheidsrisico's die ermee gepaard gaan, worden beschreven.

We zijn, gevestigd in Aalten in de Achterhoek (Gelderland). We zijn sinds augustus 2008 T.Ȕ.V.-gecertificeerd voor het uitvoeren van asbestinventarisaties volgens Certificatieschema voor de Procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering.

Voorafgaand aan bijvoorbeeld sloop- of renovatiewerkzaamheden aan een pand van vóór 1994 moet vanuit wet- en regelgeving een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. De overheid wil op deze manier voorkomen dat de mensen die in een pand wonen of werken in aanraking komen met gevaarlijke asbestvezels. Een asbestinventarisatie moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf.

Tijdens een asbestonderzoek volgen we een gestructureerde aanpak en worden asbesthoudende materialen in kaart gebracht. Nadat het doel van het onderzoek is vastgelegd, wordt aan de hand van deskresearch en interviews met de eigenaar of beheerder van het pand achterhaald of en waar asbest aanwezig is. Bij vastgoed is dat bijvoorbeeld in golfplaten, gevelpanelen, dekvloeren, dakleien, riolering, schoolborden, vensterbanken, dorpels en schoorstenen. Maar het kan ook voor komen op onzichtbare plaatsen als pakkingen en leidingisolatie of in aansluitingen van kachels of ventilatiekanalen.

Het is onmogelijk asbestvezels met het blote oog te herkennen. Op basis van onze kennis en ervaring kunnen we bepaalde toepassingen en materialen als ‘asbestverdacht’ herkennen en markeren. Op basis hiervan wordt een inventarisatieplan opgesteld en vindt een grondige inspectie plaats op locatie. Van verdachte materialen worden monsters afgenomen. Deze monsters worden in een, onafhankelijk, geaccrediteerd asbestlaboratorium geanalyseerd. Tenslotte wordt een uitgebreide rapportage met bevindingen opgeleverd.